Ads Top

Zo zet je Chrome OS terug naar fabrieksinstellingen

Een herinstallatie op Windows of Macs is een klus die makkelijk een uur of langer kan duren, maar voor Chrome OS is dat een kwestie van minuten. Immers, meer dan koppelingen naar webdiensten is Chrome OS niet.

Nadat je je hebt afgemeld, druk je op Ctrl + Alt + Shift + R om het resetvenster te openen.
Druk op de knop Opnieuw opstarten.
De Chromebook wordt opnieuw opgestart en je moet bevestigen dat je je apparaat opnieuw wilt instellen.

Een ander optie (te gebruiken bij Chrome OS tablets) is deze:
Instellingen > Geavanceerde instellingen > instellinggen resetten > Powerwash.

Je homepage, nieuwe tabbladpagina, zoekmachine en vastgezette tabbladen worden dan opnieuw ingesteld. Ook worden alle extensies uitgeschakeld en tijdelijke gegevens (zoals cookies) gewist. Je bladwijzers, geschiedenis en opgeslagen wachtwoorden worden niet gewist). Zodra je inlogt, krijg je alle instellingen terug.

Een Powerwash is niet mogelijk als je de Chromebook van je school hebt gekregen. Dat moet dan door de beheerder gebeuren.

Powerwash lost het grootste deel van de problemen op, maar het kan gebeuren dat de Chromebook meldt: Chrome OS is missing or damaged. In de Chrome Web Store is een extensie Recovery Utility voor de browser Chrome te vinden, waarmee je Chrome OS kunt terugzetten vanaf een SD of flash kaart. Het proces, dat langer duurt dan een Powerwash, neemt 10 tot 15 minuten in beslag. Details vind je hier.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.