Ads Top

Welke processor heb ik nodig voor mijn Chromebook?

Chromebooks worden doorgaans niet geleverd met de snelste processoren omdat ze die niet nodig hebben. In feite draai je immers slechts een Chrome browser.

Een budget Chromebook bevat meestal een Intel Celeron processor. De Celeron processor is voldoende voor surfen, mailen en tekstverwerken. Verlang je iets betere prestaties dan kun je ook een Intel i3 als instap overwegen. 

Chromebooks zijn er al vanaf 200 euro, maar een middenklasse Chromebook (400 tot 800 euro) levert in elk geval betere videoprestaties. De gebruikte processor is vaak van het type Intel Celeron of Pentium, maar dan dual of quad core.

Vanaf 800 euro heb je vaak te maken met Intel Core i5 of i7 processor en 16 GB aan geheugen. Deze Chromebooks kun je voor zwaardere taken gebruiken.

Geheugen is ook belangrijk. Chromebooks gaan vaak tot 4GB RAM, voor multitasken is 8GB echter beter. Heb je vaak meer dan drie tabbladen open, dan is minimaal 4 GB werkgeheugen nodig.

Niet alle Chromebooks hebben Intel processoren aan boord. Chromebooks met ARM processoren werken beter met Android apps dan Intel processoren.

Overigens kan Intel in de toekomst meer concurrentie verwachten van Qualcomm. Die richt zich met Snapdragon processoren hoofdzakelijk op de smartphone- en tabletmarkt, maar zou met Google werken aan een of meerdere Chromebooks. 

Overzicht fabrikanten

Acer: Intel Celeron
Asus: grotendeels Intel Celeron en Pentium

Google: Intel
HP: Intel Celeron en Pentium
Lenovo: AMD, MediaTek en Intel
Samsung: Exynos, Intel Celeron


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.