Ads Top

Chrome OS 89 uitgerold

ChromeOS is tien jaar oud en die verjaardag valt samen met de release van Chrome OS 89.

Nieuw is de Phone Hub-functie die een diepere integratie biedt van de Chromebook en de Android-telefoon.

Als Phone Hub is ingeschakeld, voegt de Chromebook een leuk klein pictogram toe aan de taakbalk. Je kunt dan communiceren met de smartphone, de beltoon dempen en zelfs het apparaat lokaliseren.

Vorig jaar heeft Google wifisynchronisatie op beperkte schaal uitgerold waarbij netwerkwachtwoorden kunnen worden gedeeld met andere apparaten. Zodra u zich op een nieuw apparaat aanmeldt, wordt het wachtwoord vanuit uw account gesynchroniseerd.

In Chrome OS 89 wordt deze functie nog verder uitgebreid door verbinding te maken met vertrouwde netwerken die zijn opgeslagen op het Android-apparaat.

Een van de meest praktische nieuwe functies die dit jaar naar Chrome OS komen, is de vernieuwde tool voor schermopname. Zo is er de mogelijkheid om video op te nemen van een volledig of gedeeltelijk gebied van het scherm.

Het mediabedieningscentrum voor Android heeft een nieuwe plek gekregen in het menu Snelle instellingen. Als je rechtsonder klikt, zie je bedieningselementen voor afspelen / pauzeren voor actieve mediasessies.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.